Tijd en locatie

Podium Zuidhaege host van 18.00 tot 22.30 uur het podium op de Brink.

Podium Zuidhaege presenteert op Koningsnacht: Asem Pedis, Anke Koning, Wood For The Trees en Sopar Bluesrock

Vier op 26 april Koningsnacht bij de Brink met live muziek van Asem Pedis, Anke Koning, Wood For The Trees en Sopar Bluesrock! Van 18.00 tot 22.30 uur host Podium Zuidhaege het podium op de Brink en treden de vier acts op. Geniet van de live muziek op het terras of dans mee!

Black and Purple Gradient Event Schedule Instagram Post 5

Asem Pedis

Asem pedis is een pittige zurige saus met ribbetjes, een typisch Moluksgerecht, vooral gegeten bij Papeda. Zoals je een gerecht opbouwt door steeds een ingrediënt toe te voegen, zo is de band “Asem Pedis”ontstaan. Begonnen met een idee van vrienden die met elkaar op de middelbare school hebben gezeten om te jammen, vervolgens gecomplementeerd tot een zeskoppige formatie. 

image
Yasmin en Marcel Sardjan

Te gast bij Koningsnacht
Net zoals je bij een gerecht iets nieuws uitprobeert, doen de leden dat ook bij de band. Een vertrouwde basis, maar een andere smaaksensatie. Daarom treedt de band Asem Pedis op Koningsnacht met twee gast muzikanten Yasmin en Marcel Sardjan.

Screenshot 2024 03 21 at 16.57.00

De kern van Asem Pedis is de onderlinge muzikale klik en de vriendschap. Asem Pedis speelt vooral pop-, country- en soulcovers van de jaren 60/70/80/90. Nummers die een herinnering oproepen; en vooral veel “herinnert-u-zich-deze-nog’’-momenten. Uiteraard spelen wij als Molukse band de lagu-lagu, de Molukse liedjes.

Asem Pedis bestaat uit: Nico Leuwol (zang,gitaar), Tom Rahajaan (zang, keyboard), Joseph Nanuru (zang, gitaar), George Mauwa (bas,zang), Roy Malcolm (drums, percussie), Philip Pentury (zang,gitaar).

Anke Koning – singer songwriter

‘Van vuige bluesrock tot hartverscheurend intieme liedjes’ 

IMG 1443 1 edited scaled

Met alleen haar akoestische gitaar en zeer veelzijdige stem, brengt singer-songwriter Anke Koning repertoire dat ze de afgelopen jaren samenstelde. De songs van Anke gaan over liefde, verlies en zelfreflectie. Maar ook over de kracht van de natuur en de onvoorwaardelijke liefde van dieren. Van vuige bluesrock tot hartverscheurend intieme liedjes – met haar stem wisselt Anke zowel krachtige, grootse aanwezigheid af met zachte, loepzuivere en bijna breekbare zang. Soms vrolijk, soms strijdlustig en soms met aangrijpende diepgang. Daarbij lopen de muziekstijlen door elkaar, met wisselend invloeden uit de blues, jazzy blues, rock en southernrock. 

Anke (geboren Grunneger) woont in blues provincie Drenthe, speelde en zong afgelopen decennia in diverse bands en werkte mee aan studioprojecten. Die opgedane ervaring neemt ze mee in dit singer-songwriterrepertoire.

Wood for the Trees

thumbnail WFTT color 26

Wood for the Trees is een vijfkoppige rock-band uit Assen met eigen werk. Ze halen inspiratie uit rock- en grunge muziek uit de jaren 90. Gecombineerd met de pop-invloeden van zanger Dieuwert, geeft dit een stevige, maar toegankelijke sound. Nummers zoals Lingering Cracks zorgen voor een stevige basis afgewisseld met rustigere nummers zoals Baby Blue Dark Skies. Wood for the Trees speelt graag met dynamiek en mag graag de energie stapje voor stapje opvoeren, zoals goed te horen is in de nummers Light me up en The hardest part. Wood for the Trees bestaat uit zanger Dieuwert, drummer Ernst-Jan, bassist Jan-Willem en gitaristen Peter en Peter. 

Sopar Bluesrock

Band totaal Sopar

Willem Sopar (drums), Bert Kramer (Guitar, backing vocals), Jelle Rademaker (Bass), Leo Nagglas (Guitar), Brenda Venema (Lead vocals)

Sopar Bluesrock brengt eigen werk dat kan worden omschreven als een fusie van Blues, Jazz en Rock. Een geheel eigen geluid dat kan variëren van energiek en stuwend tot een pakkende slowblues. De stijl kenmerkt zich door eigen composities met pakkende songteksten, nieuw maar met een typische herkenbare sound.

Tickets