Info

Aanmelden voor de open mic kan via onderstaande knop. Lukt het uploaden van je artiesten CV en foto niet? Stuur dan de info door naar communicatie@podiumzuidhaege.nl

Aanmelden

Open Mic – Bij de Strot

Dit jaar is er voor het eerst een Open Mic bij het spokenword festival Bij de Strot. Iedere woordkunstenaar, dichter of muzikant kan zich aanmelden via het formulier. De open mic vindt om 19:00 plaats in het Theatercafé voorafgaand aan het programma van Bij de Strot.

Bij de Strot is het festival waar woordkunstenaars het podium betreden om ons te inspireren, ontroeren en verrassen met spoken word, poëzie, dichtkunst, muziek, rap en visuals binnen een bepaald thema.

Wees er snel bij!


In totaal kunnen 8 artiesten meedoen aan de Open Mic, dus wees er snel bij want de plekken zijn beperkt!

Meld je aan voor de Open Mic van Bij de Strot via dit formulier.

Lukt het niet om je CV en foto te uploaden? Stuur dan de informatie door naar communicatie@podiumzuidhaege.nl.

Artiesten

Drie artiesten hebben zich al aangemeld voor de open mic, we stellen ze graag aan je voor!

Lily Rose, spoken word artist, poetry writer by heart, performer by all means!
2024 03 18 WTRPakhuisdeZwijger DoorDeBrilVanMensenMetEenAdoptieAchtergrond FotograafRuiJunLuong21 1 edited 1

Lily Rose is in haar dagelijks leven hulpverlener in de GGZ. Zij gebruikt graag haar stem binnen haar community’s om anderen te raken, te inspireren en te zorgen voor erkenning en herkenning. Haar performances zijn zowel in het Nederlands als Engels. Thema’s als identiteit, hechting, mentale veerkracht, queerness en adoptie vormen een rode draad in haar werk. Haar stijl kenmerkt zich door een heldere verhaallijn. Ze vertrouwt op de kracht van het woord. Haar stukken zijn subtiel, kwetsbaar en krachtig, waarbij ze een stem geeft aan de minderheidsgroepen, waartoe zij zelf behoort.

Benna Mensah, Liegen totdat je gelooft – Breaking with Words

Benna Mensah is spoken word artiest, danser en tot op heden Tiktok fenomeen in Noord-Nederland. Hij geeft een paar persoonlijke feitjes vrij, zonder al te veel te verklappen:

436105701 1468958160419143 4373287990114091422 n
  • Geboren en getogen in Den Haag, woon al bijna 5 jaar in Groningen.
  • Lievelingscijfer: 27 (geen toeval!)
  • Eerste huisnummer: 27
  • Geboren op 27 maart 1993 (31 jaar) 
  • De moeder van mijn dochter was uitberekend 27/09/2020
  • Papa geworden op mijn 27e
  • Ik heb een neefje die geboren is op 27 oktober 
  • Nichtje geboren op 27 mei
  • Het getal 27 komt steeds terug in mijn leven en heeft daardoor een speciale betekenis voor me.

Benna vertelt: ”Ik wil het publiek verrassen, zodat ze hun eigen interpretatie kunnen geven aan wat ze ervaren. Daarom verklap ik niet te veel over de inhoud.”

Paula Laning, schrijfster en coach in werkplezier
1000DichtersPaula Paula Laning

Paula Laning (1960) houdt van mensen en van heel veel meer, verdient haar brood als
Coach in Werkplezier, schrijft over allerlei meer en niet plezierige gebeurtenissen uit het leven van jan en allemaal en van haarzelf en wil dat graag voordragen voor publiek.

Ze heeft een hekel aan lange zinnen.


Gloria Lappya, schrijver en dichter

Gloria Lappya schrijft al haar hele leven.

gloria 1 edited

“Al mijn hele leven schrijf ik. Als klein meisje schreef ik verhalen en maakte ik boekjes van papier. Later bond ik mijn verhalen in stukken karton van overgebleven dozen. Op de middelbare school schreef ik zo nu en dan een gedichtje. Pas toen ik de opleiding Fotografie begon, kwam het besef dat ik altijd verlang naar woorden. Ik weet inmiddels dat dit verlangen losstaat van een studie. Ik moet het in mezelf zoeken en daarom ben ik momenteel bezig met het realiseren van mijn eerste gedichtenbundel.”

Haar schrijfstijl is het best te omschrijven als beeldend. Het schrijven en Gloria zijn onlosmakelijk verbonden. Ze schrijft om de weg vrij te maken voor de generaties die na haar komen.

René Alberts, dichter woord en beeld

434366941 7308653902547500 1258691944447275720 n Rene Alberts 1

René Alberts doet heel veel.
Hij is leraar, docent fotografie aan Minerva Groningen. Hij is altijd bezig met beelden en vind het belangrijk om zich te verplaatsen in andere perspectieven, waarbij hij zich bewust laat meenemen, zich vrijwillig laat beïnvloeden of inspireren door de altijd veranderende buitenwereld. Kunst maken vereist beweging en openheid.

Naast zijn werk als docent en zijn liefde voor fotografie, is René ook spoken word artiest. Hij heeft liefde voor woorden en is in zijn vrije tijd veel bezig met dichten. Zo heeft hij al meerdere dichtbundels uitgebracht over de jaren en hier mogen wij 5 juli van meegenieten.

Andere events

Misschien ook iets voor jou

Tickets