Tickets & Info

Tickets voor de film zijn gratis, reserveer een plek in de zaal via onderstaande link. De vertoning start om 20:00 uur in de Schalm. Daarna volgt de nabespreking en nazit in het Theatercafé. De deuren gaan om 19:30 open.

SEMUA THE SHORTFILM

“Semua” is een inspirerende short film die de kracht van vriendschap, broederschap en verbinding benadrukt, gemaakt door James Hully en Val-jean Lumalessil. De film vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Kayl en Abel, die elk op zoek zijn naar hun identiteit, zelfontdekking en persoonlijke groei in hun levenspad en carrières. De shortfilm is te zien op 22 juni om 20:00 uur in De Schalm van Podium Zuidhaege.

SEMUA

De innige vriendschap tussen Kayl en Abel staat centraal in het verhaal. Terwijl ze elk hun eigen unieke reis doormaken, ontdekken ze de waarde van samen. In een uitdagende omgeving waarin verwachtingen en overtuigingen op de loer liggen, komt onenigheid naar voren en kan verdeeldheid ontstaan. Dit vormt de kern van de film, waar tegenstrijdige standpunten en belangen niet altijd op een constructieve manier worden aangepakt en opgelost.

POSTER SEMUA

Over de makers

James Hully23 jaar, Amsterdam, Cinematograaf en Video creative 

Mijn naam is James Hully, ik ben 23 jaar en 3de generatie Molukker. Ik ben opgegroeid in de wijk Bovensmilde en heb sinds vroeger een sterke drang om verhalen te vertellen. Geïnspireerd door oude en nieuwe filmtechnieken, heb ik van deze interesse een hobby gemaakt en van een hobby een passie. Met mijn passie voor film, creatief denkvermogen en jonge geest wil ik verhalen op een unieke en vernieuwende manier visueel maken.

JAMES HULLY PERSFOTO edited

Mijn passie gebruik ik bijvoorbeeld bij het maken van korte documentaires en korte films. Met mijn eigen bedrijf help ik als filmmaker bedrijven en organisaties om hun verhaal te vertellen door middel van film. 

Daarnaast voel ik mij sterk verbonden met de Molukse gemeenschap. Mijn skills wil ik dan ook gebruiken om onder andere onderbelichte verhalen van Molukkers in Nederland te vertellen. Dit komt tot uiting in zowel samenwerkingen met Molukse creatives, ondernemers en het maken van deze documentaire.

Val-jean Lumalessil31 jaar, Bovensmilde, Psychomotorisch Therapeut 

Mijn naam is Val-jean Lumalessil, 31 jaar oud, en ik woon in de Molukse wijk in Bovensmilde. Als psychomotorisch therapeut bij de GGZ help ik mensen met psychische problemen door middel van lichaamsgerichte interventies, gericht op zelfinzicht, emotionele verwerking en gedragsverandering. Mijn interesse in psychisch en lichamelijk welzijn komt voort uit mijn eigen ervaringen en de verhalen van de eerste en tweede generatie Molukkers in Nederland, waar emoties als verdriet, boosheid, frustratie en trauma een centrale rol speelden.

VAL JEAN LUMALESSIL PERSFOTO edited

Het motiveert en inspireert me om iets te kunnen betekenen voor de Molukse gemeenschap. Ik geloof dat de talenten van de jongere generaties kunnen worden ingezet om op een constructieve manier zichtbaar te zijn, onze eigen verhalen te vertellen, middels allerlei manieren, dat kan via muziek, creativiteit, workshops etc. Om zo de krachten te bundelen en de patronen van de Molukse geschiedenis in Nederland te doorbreken. 

Tickets