Tickets

Met een ticket heb je toegang tot beide voorstellingen en krijg je één drankje na afloop. Tickets kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Kolk. Bestel ze via onderstaande knop.

STORMRAM – voorstelling Gaja Caruso & Antiklimax

Op 17 februari 2024 presenteren twee noorderlijke theatermakers nieuw werk in Assen, als onderdeel van STORMRAM. STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de theaters in Drenthe, Friesland en Groningen. Het dubbelprogramma start met de voorstelling ‘Crisis of Comfort’ van Gaja Caruso in Podium Zuidhaege. Daarna loopt het publiek gezamenlijk naar De Nieuwe Kolk voor de tweede voorstelling ‘Peer Gynt’ van Antiklimax.

In dit unieke dubbelprogramma ontdek je twee voorstellingen op twee locaties in Assen: Podium Zuidhaege en De Nieuwe Kolk. Het programma gaat van start om 20:00 uur bij Podium Zuidhaege met de voorstelling ‘Crisis of Comfort’ van Gaja Caruso. Na de voorstelling loopt het publiek gezamenlijk naar De Nieuwe Kolk voor de voorstelling ‘Peer Gynt’ van Antiklimax. Publiek en makers worden aan het eind van het programma uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan.

Planning
20:00 Aanvang voorstelling Crisis of Comfort van Gaja Caruso – De HPK-zaal in Podium Zuidhaege
20:30 Einde voorstelling; lopen met het publiek van Podium Zuidhaege naar De Nieuwe Kolk.
20:50 Start voorstelling Peer Gynt van Antiklimax – Van Gorcum Zaal in De Nieuwe Kolk.
22:10 Einde voorstelling; nagesprek met de makers onder het genot van een drankje (bij de ticket inbegrepen).

06 Gaja Foto Michiel Landeweerd edited scaled

Crisis of Comfort – Gaja Caruso
Wat is de troost die we zoeken in onszelf en de anderen? Wat is de betekenis van liefde en intimiteit in de hedendaagse tijd? Naast iemand slapen is de meest intieme daad. In een plastic bed vallen twee dansers in slaap, We volgen hun slaapcycli en zien hoe hun bewustzijn en onderbewustzijn troost zoekt in dans. Een muzikale compositie gemaakt van trillingen en opdringerige gedachten.

Over de maker
Gaja Caruso is danser, dansdocent en theatermaker. Ze is geboren en getogen in de bossen van Slovenië, verbleef enkele jaren in België en Hongarije, en vond haar plek uiteindelijk in Groningen. Hier maakt ze nieuwe voorstellingen en geeft ze les in haar eigen, unieke interpretatie van beweging: BodyLab. Ze maakt deel uit van het Station Noord programma en wordt ondersteund door partners Club Guy & Roni en Grand Theatre.

Peer Gynt – Antiklimax
Noorwegen. Daar ben ik opgegroeid. Als klein ventje ravottend tussen de hunebedden. In het zuidelijkste puntje van Noorwegen: de provincie Drønthe. Jullie kennen dat waarschijnlijk als Drenthe. Maar het is dus Noorwegen. Deze voorstelling is een krachttoer vol leugens en grootheidswaan – maar wie gaat er schuil achter die stortvloed aan verzinsels? Leugens vertellen ons immers niets over de waarheid, maar alles over de leugenaar zelf…

NielsKnelis Antiklimax PeerGynt 1 edited scaled

Over de makers
David Westera en Koen van Seuren herschreven Ibsens monumentale stuk “Peer Gynt”, dat oorspronkelijk meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor één eenzame leugenaar. Een twintiger, worstelend met de waarheid, op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. Een energieke, persoonlijke en humoristische zoektocht naar het ware zelf. Wie ben je echt, als je liegt?

STORMRAM
dubbelprogramma Noordelijk theatertalent
STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de theaters in Drenthe, Friesland en Groningen. Op deze avond in Podium Zuidhaege en De Nieuwe Kolk laten we u kennismaken met nieuw werk van een professionele theatermaker en een aanstormend talent – beide met wortels in Noord-Nederland. Publiek en makers worden aan het eind van de avond uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan.

STORMRAM: Toegankelijk en avontuurlijk.

Tickets