Stel je vraag

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van deze pagina? Neem contact met ons op!
Impact

Cultuur en samenleving

Podium Zuidhaege ontwikkelt onder de noemer Cultuur & Samenleving kunst- en cultuuraanbod in samenwerking met partners in het sociaal domein. Het afgelopen jaar (21 mei 2022) organiseerde Podium Zuidhaege samen met bewoners van AZC Assen het project Podium Connect. Bewoners van AZC Assen en kunstenaars uit Assen en omgeving werkten toe naar een muziektheatrale performance met een mix van klassieke muziek, pop/jazz en crossovers. In het bijzijn van Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester van Assen Marco Out, luisterde een uitverkocht huis naar muzikale bijdrages.

In juni 2022 volgde het inclusie dansfestival MOVEME!. Een tweedaags festival rondom het thema inclusiedans met voorstellingen, workshops en lectures van onder andere professor Saskia Damen (RUG), Joop Oonk (choreografe Dance Company Misiconi) en Lucy Bennett (Dance Company Stop Gap UK) en MICHfoundation. Speciaal voor het festival waren voorstellingen te zien van choreografe Anneke Janssen met een dansvoorstelling gemaakt door leerlingen van Koninklijke Visio Onderwijs Haren, studenten van de ALO Hanzehogeschool en leerlingen van het Stadslyceum Groningen (zie foto).

Als tweede voorstelling presenteerde Dance Company Misiconi een preview van de nieuwe dansvoorstelling TIDES.

Nieuw aanbod

inclusiedansgroep Podium Zuidhaege

In het najaar van 2022 start Podium Zuidhaege met een eigen inclusiedansgroep onder leiding van danseres/choreografe Karolina Gaja Caruso. De wekelijkse danslessen op maandag hebben een open karakter, open level, dat betekent dat er geen beperkingen zijn wat betreft kennis, ervaring, leeftijd en/of fysieke beperking. De lessen zijn gratis en starten naar verwachting eind oktober.

Karolina Gaja Caruso (danser, choreografe)

Podium Connect

Podium Connect is niet een eenmalig project. In het najaar van 2022 organiseert Podium Zuidhaege kunst- en cultuuraanbod voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zij kunnen bij ons terecht voor pianolessen, teken- en schilderlessen alsook danslessen urban dance. Podium Connect komt tot stand in nauwe samenwerking en op verzoek van de gemeente Assen.

MOVEME! Inclusiedansfestival 2023

Na een succesvolle 1ste editie van het inclusiedansfestival MOVEME! 2022, zijn wij inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een 2de editie van het festival. Het festival vindt plaats op 16 en 17 juni 2023. Curator voor deze editie is Joop Oonk choreografe van dance company Misiconi uit Rotterdam. Zodra er meer duidelijk is over het programma berichten we dat via deze site en via onze socials

Andere events

Misschien ook iets voor jou