Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

Viva la Frida! in Drents Museum

Viva la Frida! in Drents Museum

Van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022 staat het Drents Museum in het teken van Frida Kahlo tijdens de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. Ben je dus in Podium Zuidhaege? Kijk in je agenda of je niet ook een blik kan werpen op deze bijzondere tentoonstelling.

De samenwerking met twee van ‘s werelds meest belangrijke Kahlo-collecties biedt het Drents Museum in Assen de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. In de grote tentoonstellingszaal zijn naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo ook haar persoonlijke bezittingen (zoals kleding, beschilderde korsetten, sieraden en foto’s) te zien uit de collectie van Museo Frida Kahlo. De twee collecties uit Mexico worden voor het eerst samen getoond. In de Abdijkerk leert de bezoeker de Mexicaanse beter kennen door middel van de korte film Meet Frida.

Bij Viva la Frida! wordt een uitgebreid randprogramma ontwikkeld.

Voor deze tentoonstelling gelden speciale openingstijden: van maandag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 – 22.00 uur.

Tickets voor Viva la Frida

Open 8 Oct Viva la Fridadrents museum logo hq

Viva la Frida logo liggend roze

 

Andere artikelen

Misschien ook interessant

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van…
Meer zien

Dansmaker Pim Steemers neemt als artist-in-residence amateurdans uit Noord-Nederland onder de loep

Autodidact dansmaker Pim Steemers werkt op verschillende plekken in het noorden van het land aan zijn amateur- en semiprofessionele voorstellingen. De komende tijd verblijft hij als artist-in-residence in Podium Zuidhaege voor zijn project 'Nordic Roots of a Dancer'. Onder de noemer Studio Z – productiehuis faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars…
Meer zien