Studio Zbij Podium Zuidhaege

Studio Z is het multidisciplinaire productiehuis van Podium Zuidhaege in Assen. Er is ruimte voor experiment, artistieke groei en de ontwikkeling van talent. Het kent drie afdelingen: 1) Groeiplaats, 2) CoCreatie en 3) Podium. In de ‘Groeiplaats’ doen jonge professionals onderzoek in de vorm van een artist-in-residence. ‘CoCreatie’ is een werkplaats waar professionele kunstenaars met amateurs aan de slag gaan om in gezamenlijkheid werk te maken. Tot slot is ‘Podium’ de plek waar dat werk gezien wordt in de vorm van exposities, concerten, voorstellingen of presentaties en waar resultaten van een onderzoek gedeeld worden. Ons motto is: zien, laten zien en gezien worden.

Het interessante aan Studio Z is dat deze drie afdelingen nauw met elkaar verbonden zijn. Als je bijvoorbeeld een beginnende kunstenaar bent, kun je in de ‘Groeiplaats’ je creatieve ideeën ontwikkelen en vervolgens de vruchten van je werk delen in ‘Podium’. Zelfs professionele kunstenaars kunnen hier komen om te experimenteren en te blijven groeien. Een artist-in-residence kan samenwerken met amateurs en het eindresultaat laten zien op het ‘Podium’. Een ‘CoCreatie’ – project is ook een ‘Groeiplaats’ voor professionele kunstenaars, waar zij kunnen experimenteren en (zich) ontwikkelen. Studio Z levert zo een relevante bijdrage aan de community binnen Podium Zuidhaege.
In de ‘Groeiplaats’ doen jonge professionals onderzoek in de vorm van een artist-in-residence.
Lees Meer
CoCreatie’ is een werkplaats waar professionele kunstenaars met amateurs aan de slag gaan om in gezamenlijkheid werk te maken.
Lees Meer
Het laten zien en horen doen we bij de afdeling ‘Podium’. Het is meer dan alleen het podium van een theater.
Lees Meer

Laat je inspireren

Ontdek meer

podium-zuidhaege-assen (2)

Over

Podium Zuidhaege
podium-zuidhaege-assen-4

Teampagina

Ontdek wie er werken
podium-zuidhaege-assen-5

Vind je weg

Naar het podium