Podium Zuidhaege is het andere podium

Podium Zuidhaege is het andere podium in Assen waar ruimte is voor vernieuwing, experiment en ook aandacht is voor talent en talentontwikkeling. Zuidhaege draagt zo op eigen wijze bij aan de uitvoering van de cultuurnota van de gemeente Assen.

Impact

Podium Zuidhaege scout talent en stimuleert de creatieve ontwikkeling van jeugd, jongeren, alsook volwassen en heeft daarnaast speciale aandacht voor kwetsbare groepen. Podium Zuidhaege is inclusief en creëert aanbod voor álle inwoners van Assen. De amateursector speelt daarbij een belangrijke rol. Podium Zuidhaege onderkent het belang van een vitale amateursector en ondersteunt amateurverenigingen tijdens presentaties, voorstellingen en concerten op het gebied van licht en geluid, publieksbegeleiding, horeca en kaartverkoop. Tot slot biedt Podium Zuidhaege podiumaanbod waarin zes themafestivals verdeeld over het jaar centraal staan met een programmering die afstraalt op de stad en de regio, maar ook een nationale aantrekkingskracht heeft.

Met het totaalpakket aan programmering en het aanbod aan kunst- en cultuureducatie draagt Podium Zuidhaege bij aan de ambities van de gemeente Assen op het gebied van kunst en cultuur en de culturele diversiteit.

Stichtingsbestuur

Podium Zuidhaege is een stichting: Stichting Zuidhaege 2. Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit vier leden. In verband met het vertrek van één lid van het bestuur is een procedure opgestart om in deze vacature te voorzien. Het huidige bestuur bestaat uit:

Dhr. Geert Kruize – voorzitter
Dhr. Edgar Anholts – secretaris
Dhr. Fred Haas – penningmeester
Dhr. Bert Naarding – bestuurslid

De algemeen manager André Arends voert het beleid van het bestuur uit. Zijn bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn vastgelegd in het directiestatuut. Het bestuur vergadert minimaal zesmaal per jaar.

Informatievoorziening

Podium Zuidhaege genereert impact in kwantitatieve zin (Podium Zuidhaege heeft jaarlijks +/- 70.000 bezoekers) en is zo aanjager van de cultuurbeleving. Podium Zuidhaege genereert sociale impact door laagdrempelig te zijn, door aanbod te genereren voor een divers publiek qua leeftijd, interesses en culturele diversiteit.
De gemeente Assen, Ondernemend Assen en de provincie Drenthe steunen onze stichting. Podium Zuidhaege is partner van het consortium Ontwikkelrecht:

Bij ons ga
je vinden

Evenementen

Het hele jaar door is onze digitale agenda goed gevuld met evenementen. Je vindt er onder andere onze eigen evenementen. Zo organiseren we al meer dan 20 jaar het jaarlijkse JeugdTheaterFestival tijdens de herfstvakantie, vol met dans, theater en muziek. In 2022 hebben we voor het eerst het jaar afgesloten met een mooi Kerstmatinee, opgevoerd door deelnemers aan lessen en cursussen die door het jaar heen plaatsvinden bij Podium Zuidhaege. 

In het voorjaar en de zomer pakken we uit met onze themafestivals. Tijdens YOU(th)SEE (het eerste Art & Technology Festival in het Noorden) word je ondergedompeld in de wereld van muziek. Het danstrainingprogramma This is Me is er speciaal voor dansers die zich professioneel willen ontwikkelen. En Bij de Strot neemt je mee in verhalen en thema’s aan de hand van spoken word. Tot slot organiseren we jaarlijks MoveMe: ons festival over inclusie en participatie, en welke rol dans hierin kan spelen. Voor ieder festival werken we samen met wisselende curatoren, die samen met ons het best mogelijke (soms internationale) programma neerzetten. 

Verder bieden we het hele jaar door een podium aan kunstprofessionals die óók bij Podium Zuidhaege performen. Via onze digitale agenda vind je gemakkelijk meer informatie over de geplande evenementen en optredens. De professionals verzorgen zelf de ticketverkoop en promotie. De ene keer hebben de performers zelf een grote achterban of duidelijke doelgroep; een andere keer is het event toegankelijker en attenderen wij ook onze eigen volgers op het event! 

Cursussen

Er zijn veel kunst- en cultuurprofessionals die een plekje hebben bij Podium Zuidhaege. De één verzorgt schilderlessen, de ander geeft klassiek ballet, hiphop of jazz en weer een ander werkt met klei, geeft toneelles of laat jongeren kennismaken met hun vak. Echt álles op het gebied van kunst en cultuur komt aan bod – voor alle leeftijden. Op onze website bundelen we het aanbod op de pagina ‘cursussen’. Iedere professional heeft zijn of haar eigen promotiekanalen en bepaalt zelf de duur van de cursus, doelgroep et cetera. Podium Zuidhaege adviseert en faciliteert. Eén ding is zeker: het bruist hier elke dag. 

Studio Z

Op de tweede verdieping vind je onze splinternieuwe mediastudio’s. Deze worden gebruikt voor fotografie, video én onze soon to be podcast.

Ontmoet hetTeam binnen Podium Zuidhaege

Techniek

Roy Hinrichs

Directeur

André Arends

Horeca

Ash Shahhoud

Programma en evenementen

Anna Abdulova

programmering@podiumzuidhaege.nl
Horeca

Mouhib Alshohef

Planning en receptie

Melissa Schild

planning@podiumzuidhaege.nl
Horeca

Ian Hakkenes

Beheer

Albert de Jong

beheer@podiumzuidhaege.nl
Communicatie en PR

Elena van Heeringen

communicatie@podiumzuidhaege.nl
Beheer

Koen Snijders

beheer@podiumzuidhaege.nl
Financiën

Dani Dijk

Laat je inspireren

Ontdek meer

podium-zuidhaege-assen (2)

Programma

Bekijk opkomende events
podium-zuidhaege-assen-4

Nieuws

Bekijk wat er nieuw is
podium-zuidhaege-assen-5

Vind je weg

Naar het podium