Tickets & Info

De expositie is binnen openingstijden van Podium Zuidhaege kosteloos te bezoeken in de centrale hal. Reserveer een gratis kaartje voor de opening via onderstaande knop.

Expositie: Veranderend Landschap

Feestelijke opening: 23 mei – 20.00 uur

i.s.m. Drents Archief en Het Drentse Landschap

Markeer 23 mei tot 19 juli 2024 alvast in je agenda, want er staat een mooie expositie voor de deur. De tentoonstelling is een samenwerking met het Drentse Landschap en getalenteerde fotograaf Sake Elzinga. Het biedt een boeiende kijk op de dynamiek van ons geliefde Drentse landschap. Een jaar lang heeft Sake de Drentse landschappen vastgelegd en nu worden deze moderne beelden verweven met historische beelden uit het Drents Archief.

Iedereen ziet een landschap anders, beïnvloed door onze eigen ervaringen en geschiedenis. Deze historische foto’s nemen je mee naar vroeger, terwijl Sake’s foto’s juist het hedendaagse landschap vastleggen.

Het veranderende landschap verdient brede aandacht. Het gaat niet alleen om natuurbeheerders en beleidsmakers; juist ook om jou, de ‘gewone mensen’. Klimaatverandering, bouwprojecten, landbouwtransitie – het landschap staat onder druk. Hoe ziet het er over 10 jaar uit? ‘Veranderend Landschap’ daagt je uit om eens goed om je heen te kijken. Wat zie je, en nog belangrijker, wat is jouw rol in dit verhaal? Deze tentoonstelling nodigt je uit tot reflectie. Wat willen we voor de toekomst van ons Drentse landschap? De expositie stelt vragen, prikkelt gedachten en wie weet, inspireert het zelfs tot actie. 

Aanmelden feestelijke opening? Bestel een gratis kaartje hier!

Andere events

Misschien ook iets voor jou

Tickets