jeugdtheaterfestival-podium-zuidhaege-assen

Tickets

Meld je via onderstaande knop aan om gratis deel te nemen aan de workshops en voorstelling!

Bezoekers kunnen hier ook hun tickets voor de avondvoorstelling 'Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ bestellen.

JeugdTheaterFestival

Waar maak jij je kwaad over? Wat vind jij belangrijk? Wat frustreert je? Laat jouw stem horen tijdens de 21e editie van het JeugdTheaterFestival bij Podium Zuidhaege in Assen! Een festival speciaal voor theaterliefhebbers tussen de 14 en 21 jaar oud, dit jaar in een compleet nieuw jasje.

Tijdens dit eendaagse festival ga je ‘s middags aan de slag met prikkelende workshops van theaterprofessionals. Je maakt jouw eigen protestbord en leert hoe je jouw boodschap overtuigend overbrengt. ’s Avonds speel je een scène mee in de voorstelling ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’ en geniet je vervolgens als publiek van de rest van deze opwindende show. Neem jouw familie, vrienden en buren vooral mee om te komen kijken. Een dag vol expressie en verandering wacht op jou!

De 21e editie van het JeugdTheaterFestival is een samenwerking tussen Podium Zuidhaege en Jeugdtheater Wildpark.

Aanmelden en tickets
Deelnemen aan de workshops en voorstelling is gratis. Geef jezelf kosteloos op via de ticketknop. Bezoekers t/m 18 jaar oud betalen slechts €5,- entree voor de avondvoorstelling. Bezoekers ouder dan 18 jaar betalen €7,50 om de voorstelling te komen bekijken.

Programma

Middag
13.00 – 13.15 uur
Inleiding op de voorstelling door Wildpark regisseur Lenneke Maas
13.15 – 14.15 uur
Workshop ‘Waar ga jij van aan?’ Maak je eigen protestbord!
14.30 – 15.30 uur
Spelworkshop: hoe breng je je boodschap overtuigend aan het voetlicht?
16.00 – 17.00 uur
Repetitie eerste scène

Pauze
17.00 uur
Samen eten

Avond
19.00 – 20.00 uur
Aanvang voorstelling ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’

Avondvoorstelling ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’

BESTE VOLWASSENEN,

WIJ SCHRIJVEN DIT AAN JULLIE OMDAT WE MET KLEM WILLEN ZEGGEN DAT JULLIE MASSAAL MOETEN KOMEN LUISTEREN NAAR ONS. DAT WORDT NAMELIJK EENS TIJD, VINDEN JULLIE NIET?

WE ZITTEN NAMELIJK NOGAL IN DE SHIT. EN TROUWENS… WIJ NIET ALLEEN, JULLIE OOK! IEDEREEN EIGENLIJK. MAAR WIJ MOETEN NOG WEL EVEN VERDER. ONS LEVEN BEGINT NAMELIJK PAS. TOEN WIJ ER NOG NIET WAREN ZIJN ER DOOR ALLEMAAL VOLWASSENEN BESLISSINGEN GENOMEN WAAR WIJ NOGAL LAST VAN HEBBEN. OVER HET MILIEU EN AANVERWANTE ZAKEN. JULLIE WETEN BEST WAT WIJ BEDOELEN.

EN NU VRAGEN WIJ ONS AF OF ONZE SCHOUDERS STERK GENOEG ZIJN OM ALLES TE DRAGEN. DUS; EEN LIEFDEVOL GESPREK LIJKT ONS WEL OP Z’N PLAATS. OF NOU JA, OF HET LIEF WORDT, DAT WETEN WE NOG NIET.

LIEFS

In ‘Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs’, proberen vier jonge mensen de regels van hun generatie te herschrijven. In een fysieke, beeldende rollercoaster aan gedachten en korte acts op de beats van Woody Veneman, pogen zij een liefdevolle ode te brengen aan zichzelf en de ander.

Lekker en actueel frustratietheater. Regisseur Lenneke Maas maakt er een vibrerend geheel van in een felle explosie van actuele frustraties. De jeugd en toekomst: genoeg om je kwaad over te maken. En wat is het theater dan een schitterende plek om daar lucht aan te geven.

Regie & concept: Lenneke Maas
Spel: Laura Simons, Bibian Smit, Kwint Stukker, Rachelle van Westerop
Muziek: Woody Veneman
Vormgeving: Elian Smits
Lichtontwerp: Geert Colsen

Andere events

Misschien ook iets voor jou

Tickets