Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

Dansmaker Pim Steemers neemt als artist-in-residence amateurdans uit Noord-Nederland onder de loep

Autodidact dansmaker Pim Steemers werkt op verschillende plekken in het noorden van het land aan zijn amateur- en semiprofessionele voorstellingen. De komende tijd verblijft hij als artist-in-residence in Podium Zuidhaege voor zijn project ‘Nordic Roots of a Dancer’. Onder de noemer Studio Z – productiehuis faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars aan een artistiek onderzoeksproject kunnen werken. Pim gaat op zoek naar de belangrijke kenmerken voor amateur-dansers uit Noord-Nederland.

Fundamenten van amateurdans
Welke roots zijn er te vinden en wat zijn de belangrijke kenmerken voor een amateur-danser in deze regio? Pim onderzoekt het door zich te laten inspireren door de Nordic Roots of a Dancer. Hij gaat in zijn eigen werkveld op zoek naar de fundamenten van amateurdans in het noorden van het land. Door terug te gaan naar zijn eigen roots – het maken van films – verbindt hij verschillende kunsten met elkaar. Met een korte dansfilm als beoogd resultaat.


Vragenlijst voor dansers en dansdocenten
Het dansonderzoek is gestart. Pim roept alle dansers en dansdocenten uit Noord-Nederland op om deel te nemen aan zijn onderzoek. Deelnemen kan door de korte vragenlijst in te vullen via onderstaande knop.

Presentatie
De korte dansfilm van Pim is te zien tijdens het MOVEME! Festival op vrijdag 24 mei 2024 van 14:00 tot 14:30 uur.

RepetitieDE foto Anna Deinum edited

Over Pim Steemers
Pim Steemers is autodidact dansmaker. Hij werkt op verschillende plekken in het noorden van het land en Flevoland en houdt zich vooral bezig met het maken van amateur- en semiprofessionele voorstellingen. Vaak in samenwerking met theater en muziek.

Doordat hij de opleiding Communicatie & Multimedia Design heeft gestudeerd en later ook de master kunsteducatie heeft gevolgd is hij breed opgeleid en laat hij zich niet beperken tot één kunstdiscipline. Dans is voor hem een vanzelfsprekendheid, maar heel graag combineert hij deze passie voor dans met andere kunsten. 

RepetitieDE1 Foto Anna Deinum 1 edited

Studio Z
Onder de noemer Studio Z – faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars aan een artistiek onderzoeksproject kunnen werken. Studio Z is een initiatief van Podium Zuidhaege en de provincie Drenthe.

Andere artikelen

Misschien ook interessant

Expositie ‘Veranderend Landschap’ bij Podium Zuidhaege in samenwerking met Het Drentse Landschap, Drents Archief en Sake Elzinga

Van 23 mei tot 19 juli 2024 komt weer een bijzondere expositie naar Podium Zuidhaege. 'Veranderend Landschap' biedt een boeiende kijk op de dynamiek van ons geliefde Drentse landschap. De tentoonstelling is een samenwerking met het Drentse Landschap, Drents Archief en fotograaf Sake Elzinga. Op 23 mei wordt de expositie feestelijk geopend om 20:00 uur…
Meer zien

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van…
Meer zien