Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

Nieuwe vacature productieleider

Podium Zuidhaege is het andere podium van Assen waar ruimte is voor vernieuwing, experiment en ook aandacht is voor talent en talentontwikkeling. Podium Zuidhaege draagt zo op eigen wijze bij aan de uitvoering van de cultuurnota 2021 – 2024 van de gemeente Assen.

Podium Zuidhaege scout talent en stimuleert de creatieve ontwikkeling van jeugd, jongeren, alsook volwassen en heeft daarnaast speciale aandacht voor kwetsbare groepen. Podium Zuidhaege is inclusief en creëert aanbod voor álle inwoners van Assen. De amateursector speelt daarbij een belangrijke rol. Podium Zuidhaege onderkent het belang van een vitale amateursector en ondersteunt amateurverenigingen tijdens presentaties, voorstellingen en concerten op het gebied van licht en geluid, publieksbegeleiding, horeca en kaartverkoop. Tot slot biedt Podium Zuidhaege podiumaanbod waarin zes themafestivals verdeeld over het jaar centraal staan met een programmering die afstraalt op de stad en de regio, maar ook een nationale aantrekkingskracht heeft.

Met het totaalpakket aan programmering en het aanbod aan kunst- en cultuureducatie draagt Podium Zuidhaege bij aan de ambities van de gemeente Assen op het gebied van kunst en cultuur en de culturele diversiteit. Podium Zuidhaege is continu op zoek naar hoe we de impact van kunst in kwantitatieve zin (Podium Zuidhaege heeft jaarlijks +/- 80.000 bezoekers) en kwalitatieve zin (themafestivals, interne & externe programmering, productiehuis Studio Z) zo groot mogelijk kunnen maken.

Het artistiek team bestaat uit André Arends (directeur) en Anna Abdulova (programmeur en artistieke leiding). Daarnaast heeft Podium Zuidhaege een klein, flexibel team van facility/beheer, horeca, AV techniek en administratie.

We krijgen het steeds drukker en daarom zijn we op zoek naar een ervaren

PRODUCTIELEIDER (ZZP basis) vanaf augustus 2023 – omvang in overleg vanaf eind augustus 2023

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid met ambitie. Samen met de andere collega’s weet jij de artistieke ideeën te vertalen naar inspirerende, effectieve productieprocessen, waarbij iedereen in zijn kracht staat. Als zelfstandige producer schakel jij van klein naar groot, en weer terug. Of het nou gaat om een festival in ons huistheater of een productie die op tournee gaat: jij wordt enthousiast om plannen te realiseren en ze als producer mede mogelijk te maken en ontwikkelen.

We zoeken iemand die, net als wij, zin heeft om het klassieke productieproces niet als vaststaand gegeven te zien en het eens goed van alle kanten te bekijken en te bevragen. Dus, heb je een cultureel of maatschappelijk diverse achtergrond, dan vragen we je expliciet om te reageren.

Wat ga je doen?
Vanaf eind augustus werk je nauw samen met Anna Abdulova aan drie grote projecten: het JeugdTheaterFestival 2023, het urban art festival This Is Me 2023 en YOU(th)SEE art & technology festival 2024. Naast de productie houd je je ook bezig met de communicatie van de projecten.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een boeiende en afwisselende tijdelijke functie in een informele en open organisatie. Je werkt op ZZP – basis. Een nulurencontract is bespreekbaar.

Herken jij jezelf in deze vacature?
Stuur dan uiterlijk 12 mei je cv en een motivatiebrief naar annaabdulova@podiumzuidhaege.nl onder vermelding ‘productieleider’. Voor vragen kun je mailen naar Anna Abdulova annaabdulova@podiumzuidhaege.nl of André Arends andrearends@podiumzuidhaege.nl

Andere artikelen

Misschien ook interessant

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van…
Meer zien

Dansmaker Pim Steemers neemt als artist-in-residence amateurdans uit Noord-Nederland onder de loep

Autodidact dansmaker Pim Steemers werkt op verschillende plekken in het noorden van het land aan zijn amateur- en semiprofessionele voorstellingen. De komende tijd verblijft hij als artist-in-residence in Podium Zuidhaege voor zijn project 'Nordic Roots of a Dancer'. Onder de noemer Studio Z – productiehuis faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars…
Meer zien