Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

Oktober = Kindermaand: Gratis activiteiten voor kinderen

Kinderen tussen de 4 en 13 jaar hebben in oktober weer geluk, want het is Kindermaand! Deze maand biedt allerlei leuke, creatieve activiteiten voor jong en oud, en het beste is dat alles helemaal gratis is. En Podium Zuidhaege in Assen heeft een aantal geweldige workshops op het programma staan.

Maak je eigen stopmotion videoclip
Bij Digital Art Factory Assen kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar op 19 oktober hun eigen stopmotion filmpje maken. Onder begeleiding van professionals leren ze stap voor stap hoe je van losse beelden een complete animatie maakt. Deze workshop vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur, en deelname voor kinderen is gratis.

Toetsenkids: Ontdek de magie van toetsinstrumenten
Voor kinderen die hun muzikale kant willen ontdekken, is er op 5 en 19 oktober de workshop Toetsenkids. In de Muziekpraktijk Else Marijke Schot kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar verschillende toetsinstrumenten uitproberen. De workshops zijn verdeeld in leeftijdsgroepen, zodat elke deelnemer op zijn eigen niveau aan de slag kan. Een perfecte manier om te zien of er een verborgen muzikant in je schuilt!

Probeer een instrument bij ‘Zoek je instrument’
Op 12 oktober kunnen kinderen in Podium Zuidhaege kennismaken met allerlei verschillende instrumenten tijdens de activiteit ‘Zoek je instrument’. Deze workshop geeft kinderen tussen de 5 en 12 jaar de kans om instrumenten uit te proberen en te ontdekken welke het beste bij hen past. De sessies zijn verdeeld per leeftijdsgroep, zodat iedereen op zijn gemak kan experimenteren.

Theater en Musical Workshop: Laat je talent zien op het podium
Voor kinderen die houden van zingen, dansen of acteren, biedt Podium Zuidhaege op 12 oktober een Theater en Musical Workshop. Kinderen van 4 tot 12 jaar krijgen de kans om op een echt podium te staan en hun talenten te laten zien. De workshop is verdeeld in drie leeftijdscategorieën, met elk hun eigen tijdslot, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Laat je moves zien in het Danskwartier
Op 12 oktober kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar hun beste dansmoves laten zien in het Danskwartier Assen. Tijdens deze workshop leren kinderen nieuwe choreografieën en sluiten ze af met een showcase, zodat hun ouders kunnen zien wat ze hebben geleerd. Een leuke en actieve manier om met dans bezig te zijn!

Spetterende circusvoorstelling Cirko Birambo door Jeugdcircus Bombari
Op zaterdag 19 oktober kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar genieten van een spectaculaire circusvoorstelling: Cirko Birambo door Jeugdcircus Bombari. Tijdens deze show laten jonge circusartiesten hun indrukwekkende kunsten zien, van acrobatiek tot jongleren. De voorstelling begint om 14.00 uur en is een geweldige kans voor kinderen om de magie van het circus van dichtbij te beleven. De prijs voor volwassenen is € 10,-. Mis deze spetterende show niet, waar lachen en verwondering gegarandeerd zijn! 

Oktober Kindermaand biedt kinderen volop kansen om nieuwe hobby’s en talenten te ontdekken. Van muziek en theater tot film en dans, er is voor ieder wat wils. Alle activiteiten zijn gratis voor kinderen, dus schrijf je snel in via de website www.kindermaand.nl en maak deel uit van deze feestelijke maand vol plezier en creativiteit!

Andere artikelen

Misschien ook interessant

Oktober = Kindermaand: Gratis activiteiten voor kinderen

Kinderen tussen de 4 en 13 jaar hebben in oktober weer geluk, want het is Kindermaand! Deze maand biedt allerlei leuke, creatieve activiteiten voor jong en oud, en het beste is dat alles helemaal gratis is. En Podium Zuidhaege in Assen heeft een aantal geweldige workshops op het programma staan. Maak je eigen stopmotion videoclipBij…
Meer zien

Dansmaker Pim Steemers neemt als artist-in-residence amateurdans uit Noord-Nederland onder de loep

Autodidact dansmaker Pim Steemers werkt op verschillende plekken in het noorden van het land aan zijn amateur- en semiprofessionele voorstellingen. De komende tijd verblijft hij als artist-in-residence in Podium Zuidhaege voor zijn project 'Nordic Roots of a Dancer'. Onder de noemer Studio Z – productiehuis faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars…
Meer zien