Tickets & Info

Tickets voor de Asser Praat kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via onderstaande knop. De show start om 14:00 in de Schalm.

Asser Praat: over Assen, Assenaren en hoe het zo gekomen is

Asser Praat is een praatshow, die sinds het eerste begin in 2016 een groeiende schare fans kent. Voor het negende seizoen van deze praatshow is zaal De Schalm in Podium Zuidhaege de plek waar het allemaal gebeurt. Presentatoren Bernd Otter en Kars Klok zorgen elk van de drie edities voor interessante gasten en boeiende onderwerpen, vaak vergezeld door oude en nieuwere beelden van Assen.

Of het nu een ode wordt aan een vergeten stadgenoot, een minilezing, een kort debat dan wel jeugdherinneringen, de vlotte afwisseling voorkomt elk gevoel van verveling. Vaste onderdelen zijn een geschiedenisquiz, een positief kritische uitsmijter van oud-theaterdirecteur Bert Naarding en muziek van duo Luiekees: Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem. Het duo voorziet de show van passende liedjes, als het even kan speciaal voor de gelegenheid geschreven. Ook al dan niet aanstormend talent uit Assen heeft een plek op het Asser Praat-podium.

D3 0044 1

Programma
Aan het programma wordt nog gesleuteld, maar vast staat dat Kitty Janssen de stad laat zien alsof de bezoekers in een luchtballon zitten. Vanuit de lucht dus. En Bernd Otter belicht de boeiende geschiedenis van de plek waar we dan met zijn allen zitten: Podium Zuidhaege.

Het programma is een activiteit van de Asser Historische Vereniging. Het biedt kijkjes in het Assen van vroeger, maar richt ook de blik op de stad van nu. De presentatoren waken ervoor dat het hoogdravend wordt en altijd gemoedelijk blijft.

Tickets & info
De eerste editie is zondagmiddag 29 september en begint om 14 uur. Entree is 12,50 euro, inclusief koffie of thee in de pauze. Bestel hier tickets.

De volgende editie kan ook vast in de agenda: 17 november eveneens 14 uur. Het programma volgt.

Tickets