hans-bisschop-expositie-fotografie-podium-zuidhaege-assen

Bezoek de expositie

De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Podium Zuidhaege

Expositie ‘All over the World’ door Hans Bisschop

We openen het nieuwe expositiejaar bij Podium Zuidhaege op vrijdag 29 september met de tentoonstelling ‘All over the World’ van fotograaf Hans Bisschop. Alle exposities zullen dit jaar binnen het thema Genealogie vallen; een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek en de afstamming van een familie.

Hans Bisschop reist veel over de wereld en komt vaak op plekken waar de gemiddelde toerist niet direct komt. Vaak in afgelegen gebieden waar hij zich vooral bezighoudt met landschaps-, reis- en portretfotografie. De kwetsbaarheid om je bloot te stellen aan deze natuur en het ontzag voor de directe en onbeteugelde kracht van deze wildernis, zo elementair en ongerept, dat de menselijke aanwezigheid er amper indruk maakt. Maar hij bezoekt ook gebieden waar wel mensen wonen en leven in hun dorpen, steden of op het platteland. Hier komt portretwerk vaker tot zijn recht.

Met de expositie in Podium Zuidhaege speelt Bisschop in op het thema Genealogie en laat hij een bijzondere serie portretten zien van mensen uit vier verschillende werelddelen. In de serie toont hij hoe de mensen leven en hun leven waarderen en trotseren, met een vaak geringe vorm van comfort en gezondheid, maar wel met hun eigen cultuur, eetgewoontes, tradities, godsdienst en morele waarden. Hiermee bepalen zij vaak samen met de natuur hun leefwijze, en dit willen zij ook graag overbrengen aan de volgende generaties.

Er is fotowerk uit Afrika (Malawi, Senegal, Gambia, Zambia), Midden- en Zuid-Amerika (Cuba, Ecuador, Suriname, Bolivia), Azië (India, Nepal, Maleisië, Myanmar, China, Oman, Indonesië) en Europa te zien.

Malawi 1


De tentoonstelling is t/m 17 november gratis tijdens de openingstijden van Podium Zuidhaege te bezoeken.

Tickets