Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van MOVEME! vindt plaats in het weekend van 24 – 26 mei 2024 bij Podium Zuidhaege in Assen.

MOVEME savethedate STILL 1920x1080 moveme still

Programma
De curator van MOVEME! is Jack Gallagher, choreograaf en danscoach van dansgezelschap de Stilte. Samen met Jack is een uitgebreid programma samengesteld. In dit weekend ontdek je de voorstelling ‘Woman’s Work’ van Annemijn Rijk, ‘Newz’ van 044 Mime Company uit Oekraïne, workshops van Danskwartier en ContaKids, Dans op Recept van Marlien Seinstra, uitvoeringen van onze Artists-in-Residence, de première van ‘Crossing Birds’ van Jordy Dik (Tiuri Compagnie), een inclusiedans presentatie door Jildau Kooistra én de uitreiking van de winnaars van de korte dansvideo wedstrijd. 

Binnenkort delen we het volledige programma op social media en in de nieuwsbrief, waarna ook de kaartverkoop start.

Dansvideo wedstrijd
Nieuw is de (korte) Dansvideo Wedstrijd. MOVEME! biedt een platform voor nieuw talent en daarom bieden we dansers een podium op het festival om hun talent te tonen door middel van een zelfgemaakte korte dansvideo. Iedereen is vrij om naar eigen artistieke inzicht een video op te nemen en te monteren, wel zitten er bepaalde voorwaarden aan de deelname om kans te maken op één van de prijzen:

2

1e plek: Bon ter waarde van €100,-
2e plek:  Bon ter waarde van €50,-
3e plek: Bon ter waarde van €25,-

 

Bekijk de voorwaarden voor de deelname en voorbeelden van dansvideo’s hier.

Uitreiking
Op vrijdag 24 mei worden de video’s worden geprojecteerd op een scherm waarnaar de directeur van Podium Zuidhaege, André Arends, de prijzen overhandigt aan de winnaars van de 1e, 2e, en 3e plek.

Jury

De juryleden van de wedstrijd zijn Anna Abdulova (programmeur Podium Zuidhaege), Annemijn Rijk (Body of Art) en Jack Gallagher (curator van MOVEME!).

Andere artikelen

Misschien ook interessant

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van…
Meer zien

Dansmaker Pim Steemers neemt als artist-in-residence amateurdans uit Noord-Nederland onder de loep

Autodidact dansmaker Pim Steemers werkt op verschillende plekken in het noorden van het land aan zijn amateur- en semiprofessionele voorstellingen. De komende tijd verblijft hij als artist-in-residence in Podium Zuidhaege voor zijn project 'Nordic Roots of a Dancer'. Onder de noemer Studio Z – productiehuis faciliteert Podium Zuidhaege plekken in eigen huis waar professionele kunstenaars…
Meer zien