Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van MOVEME! vindt plaats in het weekend van 24 – 26 mei 2024 bij Podium Zuidhaege in Assen.

MOVEME savethedate STILL 1920x1080 moveme still

Programma
De curator van MOVEME! is Jack Gallagher, choreograaf en danscoach van dansgezelschap de Stilte. Samen met Jack is een uitgebreid programma samengesteld. In dit weekend ontdek je de voorstelling ‘Woman’s Work’ van Annemijn Rijk, ‘Newz’ van 044 Mime Company uit Oekraïne, workshops van Danskwartier en ContaKids, Dans op Recept van Marlien Seinstra, uitvoeringen van onze Artists-in-Residence, de première van ‘Crossing Birds’ van Jordy Dik (Tiuri Compagnie), een inclusiedans presentatie door Jildau Kooistra én de uitreiking van de winnaars van de korte dansvideo wedstrijd. 

Bekijk het volledige programma per dag in onze agenda hier. Op de hoogte blijven van alle updates? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Dansvideo wedstrijd
Nieuw is de (korte) Dansvideo Wedstrijd. MOVEME! biedt een platform voor nieuw talent en daarom bieden we dansers een podium op het festival om hun talent te tonen door middel van een zelfgemaakte korte dansvideo. Iedereen is vrij om naar eigen artistieke inzicht een video op te nemen en te monteren, wel zitten er bepaalde voorwaarden aan de deelname om kans te maken op één van de prijzen:

2

1e plek: Bon ter waarde van €100,-
2e plek:  Bon ter waarde van €50,-
3e plek: Bon ter waarde van €25,-

 

Bekijk de voorwaarden voor de deelname en voorbeelden van dansvideo’s hier.

Uitreiking
Op vrijdag 24 mei worden de video’s worden geprojecteerd op een scherm waarnaar de directeur van Podium Zuidhaege, André Arends, de prijzen overhandigt aan de winnaars van de 1e, 2e, en 3e plek.

Jury

De juryleden van de wedstrijd zijn Anna Abdulova (programmeur Podium Zuidhaege), Annemijn Rijk (Body of Art) en Jack Gallagher (curator van MOVEME!).

Andere artikelen

Misschien ook interessant

Bij de Strot terug op vrijdag 5 juli met een Open Mic

'Bij de Strot' is het festival waar woordkunstenaars het podium betreden om ons te inspireren en ontroeren met spoken word, poëzie, dichtkunst, muziek, dans en visuals. De Line-Up is eindelijk bekend met onder andere beeldend kunstenaar Betül Sefika en singersongwriter band Mushroom Mosis. Het festival begint op vrijdag 5 juli 2024 om 19:00. Het thema…
Meer zien

Expositie ‘Veranderend Landschap’ bij Podium Zuidhaege in samenwerking met Het Drentse Landschap, Drents Archief en Sake Elzinga

Van 23 mei tot 19 juli 2024 komt weer een bijzondere expositie naar Podium Zuidhaege. 'Veranderend Landschap' biedt een boeiende kijk op de dynamiek van ons geliefde Drentse landschap. De tentoonstelling is een samenwerking met het Drentse Landschap, Drents Archief en fotograaf Sake Elzinga. Op 23 mei wordt de expositie feestelijk geopend om 20:00 uur…
Meer zien