Bestel kaarten voor het festival via onderstaande knop. De ticket is inclusief de open mic.

Aanmelden Open Mic

Bij de Strot – Spoken Word Festival

Bij de Strot is het festival waar woordkunstenaars het podium betreden om ons te inspireren, ontroeren en verrassen met spoken word, poëzie, dichtkunst, muziek, dans en visuals rond het thema ‘Het lichaam als Archief’. Dit jaar is er voor het eerst een open mic, waar zowel nieuwe als ervaren talenten van alle leeftijden hun stem kunnen laten horen. Na de open mic betreden zeven getalenteerde artiesten het podium, waaronder curator van het festival en artiest uit 2023, Lin An Phoa. De artiesten van 2024 zijn: Asmae Amaddaou, Betül Sefika, Çiğdem Polat (met danspartner), Jasper Albinus, Mushroom Mosis (met pianist) en Sophia Blyden. Bij de Strot is op vrijdag 5 juli 2024.

‘Het lichaam als archief’

Het thema van 2024 is het lichaam als archief. Curator van de deze editie Bij de Strot, Lin An Phoa vertelt:

Lin An cRosa Quist

” In Het lichaam als archief – wat we dragen, wat we doorgeven nodig ik schrijvers, muzikanten en dansers uit om via hun eigen kunstvorm te verkennen welke archieven zij zijn en willen zijn. Want terwijl we naar de geschiedenis uitreiken om te begrijpen wie we zijn, zijn we bezig de toekomstige geschiedenis te schrijven. Welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken, wat kiezen we te bewaren? Wat willen we helen, veranderen, voordat wij het doorgeven aan een ander? In een interdisciplinaire ontmoeting onderzoeken de kunstenaars hoe wij onze lichamen kunnen inzetten als bron van kennis en hoe we vervolgens woorden geven aan dat wat we tegenkomen. ”

Open Mic

Het aanmeldformulier voor de Open Mic is geopend! Van 19:00 tot 19:45 uur nodigen we 8 artiesten uit op het podium. Aanmelden kan via onderstaande knop, het formulier sluit bij 8 inzendingen. Lees hier meer over de Open Mic en de eerste artiesten!

Programma

Curator van het festival, Lin An Phoa heeft zorgvuldig het programma samengesteld en zes getalenteerde artiesten uitgenodigd voor het festival. De artiesten zijn:

Asmae Amaddaou, Betül Sefika, Çiğdem Polat (met danspartner), Jasper Albinus, Mushroom Mosis (met pianist) en Sophia Blyden.

Bij de Strot Copy of Artiest programma post 1080x1080 1 1

Asmae Amaddaou

1 1

Asmae Amaddaou (Gouda, 2001) is schrijver, spoken word artiest, boekenwurm, recent bekeerde voetbalfan en toekomstige fashion influencer. Eerder stond ze op het podium van Mensen Zeggen Dingen, Paradiso, het Nederlands Film Festival en de Poëzieboys. In 2024 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab; een talentontwikkelingstraject van het Letterenfonds.

Betül Şefika

2

Betül Şefika (1995) is beeldend kunstenaar en schrijver. In haar werk onderzoekt ze voornamelijk de betekenis van aan- en afwezigheid in tekst en beeld. Ze ging op schrijfresidentie met deBuren in 2020 en leverde samen met Maarten van de Graaff een bijdrage aan Besmette Stad. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab. Haar poëzie en beeldend werk zijn gepubliceerd in DW B, Kluger Hans, Deus Ex Machina, rektoen TIM magazine; ze heeft tentoongesteld in OFGallery en Het Bos.

Çiğdem Polat

3

Çiğdem Polat is fysiek performer, theatermaker en intuïtief bewegingscoach. Haar werk is een mix van fysiek theater, dans en tekst. Ze raakt taboedoorbrekende thema’s gerelateerd aan mentale gezondheid, culturele conflicten en seksuele identiteit. Haar bewegingstaal is geïnspireerd op onder andere gebarentaal, het dierlijke en onderbewuste lichaam. Çiğdem was te zien in Belgian Rules/Belgium Rules van Jan Fabre, SYZYGY van Jakop Ahlbom en Quake van Casper Vandeputte (Theater Utrecht en DOX).

Jasper Albinus

4


Jasper Albinus (1997) is schrijver en performer. Poëzie, spoken word en theater vormen de basis van zijn werk. Hij maakt vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar, waarbij hij ingaat op thema’s als onze koloniale erfenis, het prijskaartje van de dood en queerness. Jasper beschouwt interdisciplinair denken als een belangrijk vertrekpunt. Hij heeft opgetreden op diverse podia, waaronder Oerol, Lowlands en Writers Unlimited. Hij is aangesloten bij het spoken word platform Poetry Circle en het literair productiehuis Wintertuin.

Mushroom Mosis

Bij de Strot Copy of Artiestpro

Sinds 2014 vertaalt songwriter/vocalist Damani zijn muzikale hersenspinsels naar publiek via Mushroom Mosis. Met dit project is in 2022 de tweede EP genaamd “The Wellspring” uitgebracht. The Wellspring is in 2021 opgenomen en geïnspireerd door het veranderende leven van de afgelopen twee jaar. Voor Damani is de EP vooral een herinnering dat dingen groeien als ze aandacht krijgen en dat hij zichzelf ook aandacht moet geven, ondanks wat er in zijn omgeving gebeurt.

Mushroom Mosis staat bekend om een mix van pop, jazz and soul die tot leven komt op het podium, waar Damani vaak improviseert en zich laat inspireren door het publiek en de omgeving. Hierdoor is elk optreden een unieke ervaring. 

Sophia Blyden

6

Sophia Blyden is dichter, programmamaker en studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde in Leiden. Ze is programmeur bij Oerol, zit in de Raad van Advies voor het Nederlands Letterenfonds en programmeert voor Mensen Zeggen Dingen. In haar proza en poëzie onderzoekt ze thema’s als eenzaamheid, machtsverhoudingen en de grens tussen feit en fictie. Ook laat ze zich graag inspireren door sprookjes, mythen en popcultuur. Haar debuutbundel “Dobberen” verschijnt in september bij Uitgeverij Querido.

Tijden


19:00 – Open Mic in het Theatercafé
20:00 – Artiesten Bij de Strot in de Schalm

Tickets

Tickets voor Bij de Strot zijn €12,50. De tickets zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Aftermovie Bij de Strot 2023

Tickets