Tickets & Info

Binnenkort komt het programma online en start de kaartverkoop! Deel MOVEME! via de knoppen rechts.

MOVEME! Festival voor Dans

Na twee succesvolle edities is het driedaagse dans festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen. Het festival biedt een platform voor nieuw talent, de mogelijkheid om te netwerken en om creatieve processen uit te wisselen. Het festival blijft daarbij inclusiviteit en participatie omarmen. Het festival is voor dansers, dansmakers, dansdocenten, danstherapeuten, dansonderzoekers en dansliefhebbers. Desondanks staat inclusiviteit centraal; MOVEME! is voor iedereen. De derde editie vindt plaats in het weekend van 24 – 26 mei 2024.

Themafestivals SaveTheDateFoto post 1080x1080 1

Podium Zuidhaege werkt voor de showcase festivals samen met een curator. De curator voor de komende editie van MOVEME! is de choreograaf Jack Gallagher. Samen met Jack is een inspirerend programma samengesteld voor de derde editie van MOVEME!.

Programma

Elke dag staat in het teken van een ander thema. Op vrijdag staan de (semi-) professionals centraal, zaterdag is de dag van inclusie en op zondag staat jeugddans centraal met voorstellingen voor ouder en kind. Het programma is gevuld met dance talks, dansvoorstellingen, workshops en Q&A’s met artiesten. Binnenkort is de bekendmaking van het officiële programma en start ook de kaartverkoop! Hou de website en onze social media in de gaten voor updates.

Dansvideo wedstrijd

Nieuw dit jaar is de (korte) Dansvideo Wedstrijd. MOVEME! biedt een platform voor nieuw talent en daarom kunnen dansers hun talent tonen op het festival d.m.v. een zelfgemaakte korte dansvideo. Iedereen is vrij om naar eigen artistieke inzicht een video op te nemen en te monteren, wel zitten er bepaalde voorwaarden aan de wedstrijd om kans te maken op één van de prijzen. Die staan hieronder uitgelegd.

Jury
De Jury van de wedstrijd zijn Anna Abdulova (programmeur Podium Zuidhaege), Annemijn Rijk (Woman’s Work) en Jack Gallagher (choreograaf en curator van MOVEME!).

Bekendmaking winnaars tijdens MOVEME! 2024
Op vrijdag 24 mei worden de winnaars bekend gemaakt aan het einde van het dagprogramma. De video’s worden geprojecteerd op een scherm. De directeur van Podium Zuidhaege, André Arends, overhandigt de prijzen aan de winnaars van de 1e, 2e, en 3e plek!

Voorwaarden deelname

  • De video is verticaal/staand opgenomen (1080×1920)
  • De video is niet langer dan 2 minuten
  • De video is geplaatst op eigen account (open) op Instagram of Facebook en Podium Zuidhaege (@podiumzuidhaege) is getagt
  • OF De video is ingezonden in originele kwaliteit (via wetransfer link) naar info@podiumzuidhaege.nl


Prijzen
1e plek: Bokaal met €100,- VVV tegoedbon
2e plek: Bokaal met €50,- VVV tegoedbon
3e plek: Bokaal met €25,- VVV tegoedbon

MOVEME! 2022
Krijg een impressie van het MOVEME! Festival in 2022.

Andere events

Misschien ook iets voor jou

Tickets