Tickets

Bestel een dagkaart voor MOVEME! op vrijdag of tickets los per onderdeel.

Programma 25 mei

MOVEME! Festival voor Dans – vrijdag 24 mei

Op vrijdag 24 mei staan de (jonge) professionals centraal. Breidt je netwerk uit door in de ochtend DANCE TALKS sessies bij te wonen waarin professionals verschillende aspecten van dans bespreken. Bewonder in de middag de eindpresentaties van de drie artists-in-residence bestaande uit een korte dansfilm en dansvoorstellingen waarvan één met een cello uitvoering. Ontdek in de avond de succesvolle dansfilm installatie ‘Woman’s Work’ van Annemijn Rijk en de uitreiking van de dansvideo wedstrijd!

DANCE TALKS

10:00 tot 14:00 in het Theatercafé

Van 10.00 tot 14.00 nemen verschillende sprekers plaats op het podium om met elkaar en de moderator, choreograaf en danscoach van de Stilte, Jack Gallagher in gesprek te gaan. Bekijk hieronder de timetable van de DANCETALKS.

Moderator: Jack Gallagher

Met Matthew Pawlicki-Sinclair (De Nationale Ballet Academie), Christel Kroese (Danskwartier) en Afke Brenninkmeijer (Jeugd Dansopleiding Fryslân, JDOF)

Untitleddesign2 edited
Matthew Pawlicki-Sinclair
C22
Christel Kroese
Foto Afke liggend edited
Afke Brenninkmeijer

Marlien Seinstra (Dans op Recept).

Marlien0211 Hres 02
Marlien Seinstra

Moderator: Jack Gallagher

Met Carolien Hermans (docent Conservatorium Amsterdam).

csm Carolien 6 zwart wit ee3d6eb5b6
Carolien Hermans

Film, Dans en Cello uitvoering

14:00 tot 16:00 uur in de Schalm

Bewonder de eindpresentaties van de drie artists-in-residence van Studio Z, het productiehuis van Podium Zuidhaege: Pim Steemers, Manuel Kiros Paolini en Teodora Nedyalkova.

RepetitieDE foto Anna Deinum edited

Screenshot 2024 03 29 14 02 25 75 1c337646f29875672b5a61192b9010f9

photo by Gerda van Loo 2 copy

Pim Steemers 14:00 – 14:30 uur

Dansfilm ‘Nordic Roots of a Dancer’. Een project over amateurdans in Noord-Nederland. Lees hier meer.

Manuel Kiros Paolini 14:45- 15:15 uur

Dansvoorstelling ‘Roadmap to Coexistence’ that answers questions about sharing space. Lees hier meer.

Teodora Nedyalkova 15:30- 16:00 uur

Moderne dans met cello uitvoering dat de symbiotische relatie tussen muziek en natuur toont. Lees hier meer.

Woman’s Work

19:30 uur opening in Theatercafé, 20:00 uur start in de Schalm

Ontdek van 19:30 tot 21:00 de levensgrote dansfilm installatie Woman’s Work van Annemijn Rijk met na afloop een Q&A met de maker.

Over Woman’s Work
Macht, de male gaze, kapitalisme: onze maatschappij zit vol met voor normaal aangenomen structurele verhoudingen die gezamenlijk de status quo vormen. De manier waarop we denken, de manier waarop we kijken, zelfs wat we kunnen fantaseren wordt gekaderd door deze structuren waarbinnen de maatschappij vormt krijgt. Choreografe Annemijn Rijk is gefascineerd door hoe het lichaam zich verhoudt tot deze maatschappelijke, vaak verborgen of voor normaal aangenomen kaders. Alsook door hoe het lichaam deze kan uitdagen.

Vanuit de drang om als choreograaf niet alleen het lichaam, maar ook het oog van de kijker én de categorieën tijd en ruimte te choreograferen, creëerde Rijk de levensgrote dansfilm installatie Woman’s Work.

Zes schermen tonen zes vrouwen van verschillende generaties en achtergronden. Geïnspireerd door het idee van een catwalk als klemmende metafoor voor het standaard vrouwbeeld, lopen de vrouwen over een smalle, stalen balk op grote hoogte. Vijf schermen tonen hun individuele portretten, hun eigen reis binnen het voor hun dominante systeem. Het zesde scherm toont hun gezamenlijke verzet. Al dansend balanceren ze onderlinge relaties, druk, verwachtingen en manipulatie. De val is onvermijdelijk. Evenals de gedrevenheid om steeds opnieuw te zoeken naar hoe hun buigzame lijf zich kan verzetten tegen de statische, stalen balk.

“Als choreograaf, danser en mens heb ik zelf ondervonden dat het lichaam een confronterende, maar effectieve bron voor verandering kan zijn. In mijn werk focus ik op de verbindende, ontwapenende en immer communicerende kracht van ons lijf en laat ik het lichaam ons tonen wat het betekent om vandaag de dag mens te zijn.”

– Annemijn Rijk

Credits: Annemijn Rijk (choreografie & concept), Caroline Archutowski, Pauline Roelants, Revé Ter Borg, Nicole van den Berg, Izah Hankammer, Yara Meziane el Otmani (dans), Richard Spierigngs (DoP), Aura Bouw (muziek), Laura de Vos (zakelijk leiding en productie).
Volledige credits: www.bodyofart.nl 

Uitreiking dansvideo wedstrijd

Na de voorstelling worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de online dansvideo wedstrijd. De video’s worden getoond op een scherm in de foyer waarnaar de directeur van Podium Zuidhaege, André Arends, de prijzen overhandigt aan de winnaars.

Tickets