thijs-lodewijk-expositie-linescapes-podium-zuidhaege-assen

Bezoek de expositie

De expositie is van 29 februari t/m 17 mei gratis toegankelijk tijdens openingstijden van Podium Zuidhaege

Expositie ‘Linescapes’ door Thijs Lodewijk

Van 29 februari t/m 17 mei 2024 presenteert Podium Zuidhaege de derde expositie van dit seizoen: ‘Linescapes’. In deze tentoonstelling brengt veelzijdig audiovisueel kunstenaar Thijs Lodewijk, ook bekend als LudoWic, zijn liefde voor muziek en geluid op unieke wijze tot uiting. LudoWic opent op 29 februari zijn expositie bij Podium Zuidhaege. Iedereen is welkom bij deze feestelijke opening.

thijs lodewijk linescapes expositie podium zuidhaege assen 1

Tussen kunst en muziek
Thijs Lodewijk, geboren op 12 oktober 1973, heeft al van jongs af aan een passie voor zowel beeldende kunst als muziek. Na zijn toelating tot de kunstacademie en het conservatorium, koos hij uiteindelijk voor een carrière in de muziek. Als producer en live-artiest van experimentele elektronische muziek heeft hij meerdere albums op zijn naam staan. De afgelopen 14 jaar heeft hij intensief samengewerkt met artiesten zoals Wende, en zelfs een Edison-bekroond album ‘Mens’ co-geproduceerd. Daarnaast componeert Thijs muziek voor games, creëert hij kunstinstallaties voor diverse organisaties en werkt hij samen met artiesten, waaronder Lakshmi.

Visuele uiting van muziek en klank
Omdat Thijs zich in eerste instantie als muzikant heeft ontwikkeld, is er altijd wel sprake van muziek of klank in zijn beeldende kunst. Zelfs wanneer het in eerste instantie niet zo lijkt, zoals in zijn schilderijen, is de invloed van muziek merkbaar. In de muziek van Thijs vind je het contrast tussen strakke, rechte en hoekige elementen en grillige, chaotische elementen. Dit contrast komt ook tot uiting in zijn beeldende werk.

‘Linescapes’
“Mensen hebben de behoefte om de natuur te controleren,” vertelt Thijs. “En tegelijkertijd zien we de schoonheid in van de ongerepte natuur. De spanning daartussen fascineert me. De mens streeft naar symmetrie, strakke vormen, heldere wetenschap en licht. En tegelijkertijd is er de drang naar de roes, het emotionele en imperfecte wat ons trekt. Beide zijn tegenpolen, en horen bij elkaar.” De tentoonstelling ‘Linescapes’ weerspiegelt Thijs’ fascinatie voor het spanningsveld tussen deze tegenstellingen. Deze schijnbare tegenpolen vormen echter een harmonieus geheel in zijn schilderijen, installaties en muziek.

IMG 8977 2 edited scaled

Opening expositie met LudoWic
Op 29 februari opent LudoWic zijn eigen expositie bij Podium Zuidhaege. Iedereen is welkom om zijn kunst tijdens deze feestelijke opening te aanschouwen! De opening start om 19:30 uur. Laat weten dat je erbij bent via info@podiumzuidhaege.nl.

De tentoonstelling is in de periode van 29 februari t/m 17 mei 2024 gratis tijdens de openingstijden van Podium Zuidhaege te bezoeken.

Tickets