Bestel tickets voor MOVEME! via onderstaande knop.

Programma 26 mei

MOVEME! Festival voor Dans – zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei staat inclusie en participatie centraal. Doe mee met de workshops Inclusie van Jildau Kooistra en Dans op Recept van Marlien Seinstra. Verken ’s Avonds de Oekraïense theatercultuur met de voorstelling News van 044 Mime Company!

Workshops Inclusie en Dans op Recept

10:00 tot 12:00 uur

in lokaal 1,06.

Door Jildau Kooistra en Esther Pompstra. Neem een kijkje bij de inclusie dansles hier!

image edited

Bij de inclusie workshop van Jildau Kooistra en Esther Pompstra is iedereen welkom, ongeacht fysieke of mentale mogelijkheden, achtergronden, of leeftijden. Dansen in een rolstoel? Ja, dat kan! De focus ligt op plezier en het ontdekken van jouw unieke talent, zonder complexe pasjes. Samen improviseren, ontdekken en experimenteren staat centraal. Het resultaat is een gezamenlijke danspresentatie waarin ruimte is voor jouw ideeën. Doe mee en ervaar dans op een betekenisvolle manier!

14:00 tot 15:30 uur

in lokaal 1,06

Door Miranda van Toor

Marlien Seinstra is oprichter en directeur van Stichting Dans op Recept. Een stichting die danslessen organiseert voor mensen met een chronische ziekte zoals Parkinson, niet aangeboren hersenletsel en chronische pijn. Dit doen ze in de provincie Groningen, Drenthe en Friesland.

Christian Kamminga edited

Binnen deze workshop ervaar je op welke manier Dans op Recept werkt. Miranda van Toor vertelt daarnaast ook over de achtergrond van Dans op Recept, over de visie en missie en op welke manier we positief bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte. 

News van 044 Mime Company

20:00 uur in de Schalm

In de voorstelling News presenteren drie artiesten uit Oekraïne een vorm van theater/kunst die niet gebruikelijk is in Nederland, maar wel in Oekraïne. Na afloop vindt er een Q&A plaats.

Over de show
De informatie om ons heen vormt onze wereldvisie. Wat goed is en wat fout is, mode, weer, levensstijl, wat te eten bij het ontbijt, nemen we onze eigen beslissingen of worden ze ons opgelegd? Informatie is een krachtig manipulatiemiddel, tonnen ongecontroleerd, schokkend, dom en grappig nieuws wordt elke dag over mensen uitgestort en vertelt hen hoe ze hun leven moeten leiden.

De drie artiesten stellen zich voor

We are 044 Mime Company from Ukraine. Our team consists of three artists: Kateryna Spodoneiko, Pavlo Vyshnevskyi and Oleksandr Symonenko. We live in the Netherlands, Groningen since 2022 , because of the unfortunate reason that everybody knows.

We perform and teach pantomime from deep within ourselves and our worldview. All of us graduated with a master’s degree from the Kyiv Circus Academy and have been practicing pantomime for ten years.

De pantomime-acteurs reflecteren hun visie op de invloed van informatie, veranderingen in relaties tussen personages door alledaags nieuws in een allegorische en komische vorm.

Tickets