Tickets zijn per dagdeel verkrijgbaar (zie tekst voor ticket link) en als combi-ticket voor de hele dag. Bestel een combi-ticket via onderstaande knop.

Jan Kortie in Assen

Op vrijdag 31 mei 2024 komt Jan Kortie naar Podium Zuidhaege. Jan Kortie, de grondlegger van Stembevrijding, ontwikkelde in de loop van de afgelopen 40 jaar een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. Hij komt naar Assen met de ‘Jij bent Muziek’ workshop en mantra avond genaamd ‘Het Lied van de Ziel’.

Jij bent Muziek – middag workshop – 14.00 – 17.00 uur € 57,50

Is het een open middag? Is het een voorstelling, een meezingconcert met verrassende solo’s? Is het ernst of entertainment? Het is een wat wonderlijke mix van dat alles. Het is soms een vrolijke boel, dan weer een stemmige stilte. “Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. Dat nodigt ons toch uit om te zingen, aangezien onze ziel houdt van zingen. Tijdens deze middag maak je kennis met de onconventionele lichtvoetige maar ook uitdagende werkwijze van stembevrijder Jan Kortie. Hij zal je meenemen in zijn vreugdevolle visie op zingen en stembevrijding. Het gaat hierbij niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van “hoe het hoort”. Deze wonderlijke middag heeft als titel: Jij Bent Muziek! Want dat is het uitgangspunt van deze middag: jouw muziek ben je zelf. Die muziek kan niemand je afpakken. En die kan ook niemand namens jou maken. Maar jij wel.

“De kans is vrij groot dat je er opgewekt vandaan gaat.”

Het Lied van de Ziel – mantra avond – 19.30 – 20.30 uur € 21,50

Het licht is gedempt, de sfeer is verstild, meditatief. Voor we gaan zingen wordt het stil, er zijn alleen nog pianoklanken. Als we beginnen nemen we een paar liederen door. Voor de meeste mantra’s is dat niet eens nodig, iedereen kan al snel meedoen. 

We zingen met een grote groep eenstemmige en eenvoudige meerstemmige mantra’s en andere mooie, gewijde melodieën uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is zeer ingetogen, een ander deel is uitbundig en vreugdevol. Het gaat om korte stukjes tekst, soms maar een paar woorden, een enkele zin. Op een melodie die je gemakkelijk onthoudt. Denken is niet nodig. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de herhaling en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat. Tussen het zingen door zijn we stil, de afwisseling van stilte en gezang doet beide nog meer tot hun recht komen. 

“Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig” 

Tickets