vertelmiddag-vertelcafe-podium-zuidhaege-assen

Toegang tot deze vertelmiddag is gratis. Reserveer jouw plekje door Jeanet Landman te mailen (jestola@xs4all.nl) of te bellen (06-13590459).

Vertelcafé Assen

Op zondag 15 oktober gaat het nieuwe seizoen van Vertelcafé Assen van start! Verhalen vertellen is een oeroude traditie die ook in onze tijd nog steeds springlevend is. Kom deze verhalen ervaren tijdens deze vertelmiddag. In een kleinschalige en gemoedelijke setting nemen inspirerende vertellers je mee naar andere werelden met verhalen die meeslepend, troostrijk, grappig, of dit alles tegelijk zijn. 

Programma
Gastverteller is Janneke Meijer uit Zwolle. Na jaren toneel te hebben gespeeld, attendeerde een vriendin haar op een cursus verhalen vertellen. Vanaf het eerste moment raakte ze besmet met het vertelvirus. “De keus voor mijn verhalen gaat intuïtief”, aldus Janneke, “een verhaal moet me raken . Soms maak ik ook zelf een verhaal. Ik wissel ernst en humor graag met elkaar af”. In het Vertelcafe vertelt ze twee verhalen: eentje over een bijzonder ontmoeting in de trein  Het tweede heeft als titel De Maskermaker; over de levensweg van een jonge man met een handicap .

Vertellers van Vertelgroep De Verhalenhoed uit Assen, Maarten van Norren en Mietji Hully, leveren ook een bijdrage aan het programma.

Muziek en verhalen zijn een prachtige combinatie. De muziek wordt deze middag verzorgd door Gemma Weber.

In de pauze of na afloop kun je met elkaar het gesprek aangaan over hoe je de verhalen hebt ervaren. Zo leidt verhalen vertellen tot gesprekken met anderen en wie weet tot nieuwe verhalen.

Reserveren
De toegang tot de vertelmiddag is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Vooraf  reserveren kan bij Jeanet Landman (verhalenvertelster en organisatie Vertelcafé), door te mailen naar jestola@xs4all.nl of te bellen naar 06-13590459.

De overige data van het Vertelcafe dit seizoen zijn zondagmiddag 19 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 10 maart en 7 april. Zet je ze alvast in je agenda?

Andere events

Misschien ook iets voor jou

Tickets