Deel artikel

Heb je vragen na aanleiding van het lezen van het artikel? Neem contact met ons op!

Toon je talent: doe mee aan de dansvideo wedstrijd van dansfestival MOVEME! in Assen

Van 24-26 mei vindt het driedaagse festival MOVEME! plaats bij Podium Zuidhaege. MOVEME! biedt een platform voor nieuw talent en daarom krijgen dansers de kans om hun talent te tonen door middel van een zelfgemaakte korte dansvideo. Uit de genomineerden kiest de jury drie winnaars die ieder een bon t.w.v. 100, 50 of 25 euro winnen. De video’s worden getoond op het festival tijdens de uitreiking van de prijzen op vrijdag 24 mei.

De dansers zijn vrij om naar eigen artistieke inzicht een video op te nemen en te monteren. Deelnemers maken kans op een prijs door Podium Zuidhaege te taggen op social media (@podiumzuidhaege) of door de video in te zenden naar info@podiumzuidhaege.nl. De deadline voor de inzendingen is 20 mei. Bekijk de voorwaarden hier.

Uitreiking en prijs
De genomineerden worden uitgenodigd voor de uitreiking en krijgen een kaartje (+2 personen) voor het festival om nog meer van dans te ontdekken. De winnaars van de 1e, 2e en 3e plek krijgen naast de uitnodiging voor de uitreiking en het festival een waardebon ter waarde 100, 50 of 25 euro.

De juryleden van de wedstrijd zijn Anna Abdulova (programmeur Podium Zuidhaege), Annemijn Rijk (Body of Art) en Jack Gallagher (curator van MOVEME!).

MOVEME! Festival voor Dans
Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten!


Ontdek de voorstelling ‘Woman’s Work’ van Annemijn Rijk, ‘Newz’ van 044 Mime Company uit Oekraïne, workshops van Danskwartier en ContaKids, Dans op Recept van Marlien Seinstra, uitvoeringen van onze Artists-in-Residence, de première van ‘Crossing Birds’ van Jordy Dik (Tiuri Compagnie), een inclusiedans presentatie door Jildau Kooistra én de uitreiking van de winnaars van de korte dansvideo wedstrijd. 

De derde editie van MOVEME! vindt plaats in het weekend van 24 – 26 mei 2024 bij Podium Zuidhaege in Assen.

MOVEME savethedate STILL 1920x1080 moveme still

Andere artikelen

Misschien ook interessant

Expositie ‘Veranderend Landschap’ bij Podium Zuidhaege in samenwerking met Het Drentse Landschap, Drents Archief en Sake Elzinga

Van 23 mei tot 19 juli 2024 komt weer een bijzondere expositie naar Podium Zuidhaege. 'Veranderend Landschap' biedt een boeiende kijk op de dynamiek van ons geliefde Drentse landschap. De tentoonstelling is een samenwerking met het Drentse Landschap, Drents Archief en fotograaf Sake Elzinga. Op 23 mei wordt de expositie feestelijk geopend om 20:00 uur…
Meer zien

MOVEME! Festival voor Dans bij Podium Zuidhaege in Assen 24-26 mei 2024

Na twee succesvolle edities is het driedaagse festival MOVEME! terug bij Podium Zuidhaege. MOVEME! is hét showcasefestival voor dans in Assen waar dansers, makers, docenten, onderzoekers en liefhebbers van alle leeftijden samenkomen. Ontdek nieuw talent, leer over (inclusie) dans en geniet van voorstellingen en films die de kracht van dans belichten! De derde editie van…
Meer zien