han-mulder-cursus-fotografie-podium-zuidhaege-assen-kunsteducatie

Aanmelden

Schrijf je in via onderstaande knop
Meld aan

Fotografie

Verken de wereld van fotografie met Fotoschool Asssen | Diverse tijden

Wil je de mogelijkheden van je compact- of reflexcamera stap voor stap leren ontdekken en beter leren kijken? Of wil je uitgedaagd worden door beeldende opdrachten aangevuld met technische workshops voor het ontwikkelen van jouw fotografische stijl? Dan is de cursus van Fotoschool Assen bij Podium Zuidhaege de juiste keus!

Bij Fotoschool Assen is er voor elk niveau een passende cursus. Tijdens de bijeenkomst krijg je een goede mix van theorie en praktijk en is er veel aandacht voor techniek en het beeldend proces. Ook ga je met thuisopdrachten aan de slag. Hieronder vind je een overzicht van alle cursussen waar je je voor in kunt schrijven.

1. Basis digitale fotografie
Wil je de mogelijkheden van je compact- of reflexcamera stap voor stap leren ontdekken? Dan is deze module een echte aanrader. In korte tijd leer je de techniek goed toe te passen en ‘beter te kijken’ voor het maken van jouw prachtige foto’s. Je bent welkom met elk type camera.

Aandacht voor:
– belichten (belichtingsdriehoek: diafragma-sluitertijd-ISO)
– vormgeving (compositie, lenskeuze en standpunt)
– basisflitsen, lichtvoering
– witbalans
– vormgeving (compositie, lenskeuze en standpunt)

2. Vervolg digitale fotografie
Wil je uitgedaagd worden door beeldende opdrachten aangevuld met technische workshops voor het ontwikkelen van fotografische stijl? Dan is dit verdiepingstraject de juiste keus. Je gaat met verschillende opdrachten en thema’s aan de slag. De individuele besprekingen en groepsbesprekingen zijn belangrijke onderdelen.

3. Portfolio lessen
Ben je op zoek naar inhoudelijke en technische reflectie op je eigen werk? Dan geven de portfolio lessen je de nodige inspiratie en inhoudelijke aanzetten om richting te geven aan jouw fotografisch beeldend onderzoek. De werkbesprekingen worden deels online (Skype) en op locatie gegeven. Deelnemers dienen over basistechniek te beschikken.

4. Beeldbewerking (Photoshop)
Deze training, kleinschalig van opzet met een duidelijke lesopbouw, geeft je een goede basis in beeldbewerking. Je leert alles over de tools en het goed toe te passen van de techniek. Dit doen we door creatieve thuisopdrachten en de werkbespreking.

5. Workshop flitsen
Wil jij meer ontdekken wat er mogelijk is met flitslicht? In deze workshop krijg je daar antwoorden op. We behandelen de basis van flitsen met de reportageflitser. Je leert de ins en outs van flitsen (on-camera flitsen) en flitslicht op een mooie, zinvolle manier toe te passen.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop flitsen heb je enige basiskennis van fotografie en ken je de werking van de belichtingsdriehoek (Diafragma-Sluitertijd-ISO). Je hebt bij voorkeur een TTL-flitser met een LCD scherm van hetzelfde merk als je spiegelreflexcamera of een alternatief merk dat compatibel is met je spiegelreflex- of systeemcamera.

Over de docent
Al geruime tijd geeft Fotoschool Assen cursussen fotografie en beeldbewerking bij Podium Zuidhaege. De cursussen zijn gecertificeerd met het Keurmerk Kunstkeur, wat staat voor kwaliteit. Docent Han Mulder studeerde fotografie aan Academie Artez en de Fotovakschool, waar hij ook jarenlang lesgaf. Met veel plezier begeleidt hij de cursussen en workshops bij Podium Zuidhaege.

Contactgegevens
06-39853250
han.mulder@ziggo.nl
www.fotoschoolassen.nl

han mulder cursus fotografie podium zuidhaege assen kunsteducatie 2

Andere cursussen

Misschien ook iets voor jou

Inclusiedans

Inclusiedans met Jildau Kooistra en Esther Pompstra

Ballroom

Ballroomlessen van Etienne Hoogstraten