vioolles-hanneke-van-ulsen-podium-zuidhaege-kunsteducatie-assen

Aanmelden

Mail Hanneke via de aanmeldknop hieronder
Meld aan

Viool

Vioolles door Hanneke van Ulsen | Diverse tijden

Ben je gefascineerd door de betoverende klanken van de viool? Geef je dan op voor de vioollessen van Hanneke van Ulsen bij Podium Zuidhaege!

De viool biedt een wereld aan mogelijkheden: van intieme ensembles tot grootschalige orkesten, en van klassieke stukken tot levendige volksmuziek. In Hannekes lessen komt daarom zoveel mogelijk variatie aan bod. Zo wordt het aanleren van de techniek afgewisseld met het spelen van stukken die jij leuk vindt, en is er veel aandacht voor samenspel. Eén of twee keer per jaar wordt er een voorspeelavond georganiseerd waar je als leerling ook nog eens podiumervaring opdoet.

Of je nu een absolute beginner bent of een ervaren speler die verder wil groeien, Hannekes lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus en worden afgestemd op jouw ervaring met de viool. De minimumleeftijd om te beginnen is 5 jaar. Om vooruitgang te boeken en je vaardigheden te versterken, is het essentieel om ook thuis te oefenen. Zo kun je optimaal profiteren van de lessen en jezelf uitdagen om steeds beter te worden.

Lestijden
De lessen vinden iedere woensdag van 12.15 tot 19.00 uur en iedere vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur plaats. Je spreekt je lestijden in overleg met de docent af.

Over de docent
Hanneke begon op 9-jarige leeftijd met vioolspelen. Tijdens haar middelbare schooltijd kreeg ze les van de bekende violist Jo Juda. Haar professionele opleiding volgde ze aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Leo Boelens en bij Keiko Linale-Wataya aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sinds haar afstuderen in 1988 is Hanneke werkzaam als docent en uitvoerend musicus. Ze vindt haar passie in de combinatie van doceren en spelen, het laatste als concertmeester bij Filharmonie Noord en als violist in ad hoc ensembles en projecten als Opera Spanga waar ze in 2023 voor de vijfde keer in meespeelt. Naast het geven van individuele vioollessen leidt Hanneke het strijkersensemble voor volwassenen van Klankrijk Drenthe en coacht ze regelmatig kamermuziekensembles.

hanneke van ulsen vioolles podium zuidhaege kunsteducatie assen

Andere cursussen

Misschien ook iets voor jou

Inclusiedans

Inclusiedans met Jildau Kooistra en Esther Pompstra

Ballroom

Ballroomlessen van Etienne Hoogstraten