gert-wijlage-kunsteducatie-cursus-kunst

Aanmelden

Mail Gert via de aanmeldknop hieronder
Meld aan

Kunst, kennis en opkomst 21e eeuw

Boeiende cursusreeks door Gert Wijlage en gasten | Woensdag van 15.00 tot 16.00

Stap in de fascinerende wereld van kunst, kennis en de opkomst van de 21e eeuw met deze boeiende cursusreeks door Gert Wijlage en gasten. Ontdek de verbindingen tussen kunstbeschouwing, cultuurkritiek, filosofie en de moderne maatschappij aan de hand van (beeldende) kunstwerken, architectuur en interdisciplinaire dwarsverbanden.

Duik in de kunst van de afgelopen eeuw, beginnend in de vroege 20e eeuw en reikend tot het heden, met een speciale focus op niet-westerse cultuurgeschiedenis. Wat kunnen we hiervan opsteken? Regelmatig zullen kunstenaars aanschuiven om werk en esthetische visie toe te lichten. Je wordt aangemoedigd om je inzichten praktisch te toetsen door middel van het maken van notities, door ze te tekenen, te beschrijven en vragen te stellen.

Cursustijden en kosten

De cursussen vinden op onderstaande woensdagen plaats van 15.00 tot 16.00 uur. De introductieles is gratis bij te wonen. Daarna kost deelname €10,- per les of €50,- bij intekening voor de gehele cursusreeks. Voor meer informatie en aanmelden stuur je een mailtje naar wijlage@gmail.com

– 6 maart 2024: Kunst en media, VR en artificial intelligence
– 3 april 2024: Kunst, cultuurbeleid, overheid en kunstinitiatieven
– 1 mei 2024: Kunsttheorie en esthetica, kunst, kwaliteit, transdisciplinariteit

gert wijlage docent kunsteducatie

Over de docent
Gert Wijlage is beeldend kunstenaar, dichter en curator. Hij genoot zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde in 1984 in kunstgeschiedenis, archeologie, sociale filosofie en cultuurkritiek. Op het moment is hij werkzaam als publicist en tentoonstellingsmaker. Gert is initiator (1994) van het kunstinitiatief DeFKa Research.

Contact
wijlage@gmail.com

Andere cursussen

Misschien ook iets voor jou

Inclusiedans

Inclusiedans met Jildau Kooistra en Esther Pompstra

Ballroom

Ballroomlessen van Etienne Hoogstraten