Aanmelden

Mail Jantien via de aanmeldknop hieronder
Meld aan

Portretschilderen met Karakter

Lessen portretschilderen van Jantien de Boer | Donderdag van 19.00 tot 21.30 uur

In 13 lessen leer je onder begeleiding van Jantien de Boer een realistisch portret te schilderen. Je leert alles over de fundamentele principes van de schilderkunst. Tegelijk leer je trouw te blijven aan je eigen artistieke stem en je sterke punten nog beter te ontwikkelen. Na 13 lessen heb je een grote kennis van het realistisch schilderen opgedaan én weet je hoe je die technische skills kunt inzetten om jouw verhaal te vertellen. Je weet voorbij het perfecte plaatje te komen en daardoor mensen werkelijk te raken met je schilderij.

Je werkt een paar keer naar model, maar zal ook zelfportretten met hulp van een spiegel maken. Ook leer je op een goede manier naar foto’s werken, en hierin de juiste artistieke afwegingen te maken.

Jantien hecht als docent veel waarde aan individuele begeleiding. Daarom wordt er in een kleine groep gewerkt. Door de opzet ervan is de les geschikt voor meerdere niveaus, van beginnende tot gevorderde schilders.

Lestijden en aanmelden
De lessen Portretschilderen met Karakter zijn vanaf 2024 elke donderdagochtend van 9.30 – 12.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Een cursusblok bestaat uit 13 lessen en kost € 395,-. Je schildert met je eigen materiaal. Schilderezels zijn aanwezig.

SCHILDERCURSUS PORTRETSCHILDEREN MET KARAKTER (Gevorderd)
Jantien de Boer | Donderdag 19.00 – 21.30

Over de docent
Sinds 2013 heeft Jantien vele schilders opgeleid. Na haar afstuderen aan de Klassieke Academie, waar ze is opgeleid door o.a. Sam Drukker, Matthijs Röling en Henk Helmantel, werd ze zelf docent aan deze figuratieve schildervakschool. Ze gaf er zes jaar lang lessen modelschilderen, portretschilderen, kunstbeschouwing en beroepsvoorbereiding. Ook was ze de mentor van masterstudenten. Naast haar werk voor de Klassieke Academie heeft ze schilderworkshops gegeven op mooie locaties als het Fries Museum. Vanaf 2024 geeft ze schildercursussen in Podium Zuidhaege. 

Contactgegevens
jantiendeboer2@gmail.com
www.jantiendeboer.com/cursus/

DSC02381 2 edited

Andere cursussen

Misschien ook iets voor jou

Inclusiedans

Inclusiedans met Jildau Kooistra en Esther Pompstra

Ballroom

Ballroomlessen van Etienne Hoogstraten