podiumzuidhaege-schildercursus-fokko-rijkens-assen-2

Aanmelden

Meld je aan voor deze cursus door een mail te sturen aan Fokko via: info@fokkorijkens.nl of de knop hieronder.
Meld aan

Schildercursus

Schildercursussen door Fokko Rijkens | Dinsdagmiddag en woensdagavond

Wat houdt de cursus in?
Fokko’s schildercursussen zijn interessant en leerzaam voor zowel beginners als ervaren schilders. Voor beginners legt hij een stevige basis met wekelijkse opdrachten, variërend van figuratief tot steeds abstracter, waarmee hij hen aanmoedigt om hun eigen stijl te ontdekken. Kleur, landschappen, abstractie – elke les brengt een nieuwe uitdaging. Voor de meer ervaren schilders biedt Fokko een stimulerende omgeving om hun vaardigheden te verfijnen en nieuwe dingen te ontdekken.

Lestijden
De cursusblokken van 18 lessen gaan van eind januari t/m begin juni en vanaf begin september tot eind januari, iedere dinsdag (13.30-15.30) of woensdagavond (19.30-21.30). 

Biografie
Fokko Rijkens, een gepassioneerde kunstenaar en ervaren schilder, plaatst zichzelf in het nieuwe realisme, een artistieke stroming geworteld in Duitsland en Frankrijk. Hij begon als jonge jongen met een lerarenopleiding in Leeuwarden, gevolgd door verdere verfijning aan Academie Minerva. Daarna heeft Rijkens bijna twee decennia lang kunstlessen verzorgd aan amateurs op lagere en middelbare scholen in de Gemeente Noordenveld en Duitsland. Deze professionele schilder vindt het prachtig om mensen mee te nemen in zijn eigen gecreëerde wereld. Zijn liefde voor kunst wilde hij graag met anderen delen, door middel van het geven van kunstcursussen. Lesgeven is voor hem dé manier om anderen iets bij te brengen. Rijkens begeleidt cursisten naar hun eigen voorkeuren, ongeacht de stroming, en geniet ervan om te zien hoe ze groeien en zelfvertrouwen opbouwen.

Andere cursussen

Misschien ook iets voor jou

Inclusiedans

Inclusiedans met Jildau Kooistra en Esther Pompstra

Ballroom

Ballroomlessen van Etienne Hoogstraten